Категорії
щоденник

Страсний тиждень

Страсний тиждень - це дуже непростий час у всіх відношеннях
Як готуватися до Пасхи і що робити у Страсний Тиждень?

Після Вербної неділі наступає Страсний тиждень. Для тих, хто не зовсім в курсі що це таке, але кому цікаво – розповідаю коротко:

  1. Страсний понеділок. З цього дня треба починати прибирати у своєму помешканні, наводити порядок на роботі в передчутті наближення Пасхальних свят.
  2. Страсний вівторок. В цей день треба теж готуватися до свят і робити очищення в усьому.
  3. Страсна середа. Це день, коли Іуда продав за 30 срібних монет Ісуса Христа.
  4. Чистий четвер або Страсний четвер. У цей день треба встати до сходу сонця і покупатися. При цьому треба прости здоров’я і сили. Кажуть, що хто викупається до сходу сонця у чистий четвер, той набере собі здоров’я на цілий рік.
    Далі в цей день обов’язково треба сходити на сповідь. Адже це значить, що людина очиститься від своїх тяжких душевних мук і нехороших думок. Сповідь у Чистий четвер – це є одним із таких же обов’язкових елементів як набирання освяченої води на Водохрещі.
    Також треба завершити у цей день усі прибирання у своєму помешканні.
    А на вечір треба теж сходити на службу в церкву та донести звідти “страсну свічку”. Вона є дуже сильним оберегом для людей.
  5. Страсна п’ятниця. У цей день Понтій Пілат  дозволив розіпяти Ісуса Христа на горі Голгофа…
  6. Велика Субота. Уже після обід починають святити паски та крашанки. Але основна церемонія відбувається в ніч з суботи на неділю – коли Велика Субота переходить у Пасху.
  7. Великдень або Пасха або Христове Воскресіння – найбільше християнське свято.

Це – якщо коротко і по суті. Я думаю, що протягом цих семи днів у мене ще виникнуть передпасхальні думки, тому якщо Вам це повідомлення читалося легко – я ще обовязково напишу.

А якщо Вас ця інформація не зацікавила, ну значить я не розумію тоді чому Ви аж до цього рядка дочитали :)?

Від Марина Кузьменко

Привіт, мене звати Марина. Я час від часу віршую і пишу сюди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.