Рецепт куті у картинках – це справжня знахідка для гурмана-любителя, який хоче поласувати українською народною стравою. Готові до гастрономічних пригод? Тоді ми починаємо!
Ну, дорогі мої, не лініться! Приготуйте на Різдво кутю :)
Що треба для приготування куті (орієнтовний перелік інгрідієнтів): 100 г крупа перлова 500 г вода звичайна 3 г сіль солона 150 г горіхи різносортові 150 г родзинки, цукати тощо 100 г мак 50 г мед… хоча ні, 100 грамів… але із 150 г меду буде солодше :)
Додатково окремі любителі та професіонали, готуючи кутю, додають: ванілін, корицю і так далі, тощо та інше :)
Так виглядає 100 грамів :). Сто грамів перлової крупи :).
Води треба у пять разів більше. У моєму випадку було явно більше :).
Додавши вказані кутьові інгрідієнти отримається щось приблизно таке… Я повністю вас розумію – виглядає не надто привабливо та смачно, але не поспішайте з висновками. Етап смакування ще не почався
… отримане “приблизно таке” логічно буде готувати далі давно відомим каструльним способом :). Варити я вам рекомендую півгодини, а то й більше.
І як же готувати солодку страву та без солі :)? Ось вони, законні 3 грами :)!
Якщо Вам раптово стало нудно на кухні, пропоную зайняти себе і дрібнити горіхи :). І навіть якщо Вам зовсім не нудно… нікуди не подінетеся – треба :). Дрібніть горіхи!
… і смакуйте цукати :). Ой, вибачте, описка! Треба лише насипати цукати і родзинки у тарілочку :)
Плюс мак :)
Якщо Ви її не впізнали, я Вам допоможу :). Так, це вона. Так виглядає перлова каша.
Якщо Ви добросовісно дрібнили горіхи, то Ваша страва на даному етапі повинна мати такий вигляд. Або ще кращий :)
Знайдіть 10 відмінностей у порівнянні з попередньою фотографією :)
Щоб не займати Вашого часу, мед і мак додаються в одній фотографії :)
Рецепт куті в картинках: два ключових фото :)
І от вона – різдвяна кутя :). Солодка і весела :)!
Оскільки Ви мені допомагали у її приготуванні – ось Вам ложка моєї куті :). З Різдвом Христовим! На цьому рецепт куті у картинках офіційно завершено