Категорії
щоденник

вся правда Проінет

Моя вся правда Проінет

Якщо Ви не знаєте що таке Проінет – для Вас же гірше :).
А якщо бути ще точнішим, то Ви багато чого втратили.
При чому під фразою “багато чого” розуміється шість семінарів у НТУУ “КПІ”, Могилянці та Університеті Тараса Григоровича (в сумі, якщо мій калькулятор правильно порахував – виходить 18 семінарів, де буде висвітлена вся правда Проінет).

Взагалі-то, про важливість Інтернету в нашому житті говорити не треба нікому, та і я не маю зайвих хвилин, кілобайтів і бажання, щоб “растекаться мыслью по древу” :).

Але, коли хтось хоче зі знанням справи розказати таке, що в книжках не пишуть – то це особисто мене зацікавило. Я бувала на різних культурно-масових та освітніх подіях, у серйозних закладах і несерйозних місцях; слухала лекції маловідомих викладачів і відомих людей… Щоб потрапити туди, необхідно було пройти дрес-контроль, IQ-контроль та ще безліч недоречних контролів. Але формат саме таких зутрічей по принципу баркемпів чи блогкемпів чи beer-кемпів, як у Проінеті, мені видається цікавим і справді перспективним. Адже там все без напрягу і кришталево чиста як ранкова склянка березового соку весною – вся правда Проінет :).

Єдина напруженість може виникнути у період народження геніальних питань по темі до лекторів :).

До речі, про них. Про лекторів.
З такими лекторами можна і в розвідку, і на танці :).
Якщо коротко, то сподобалися всі. Звісно, включно із Катею і Ярославом :).

Алекс Рябцев, як на мене, дуже дохідливо розказав що треба робити, коли хочеш щось робити в Інтернеті і не знаєш з чого почати :). До речі, якщо Силіконова долина, нас читає, то щирий привіт і ми скоро до тебе приїдемо стартапи реєструвати… хе-хе :).

Сергій Даниленко… Ну, у мене склалося враження, що, якщо існуватиме поняття “акули соціальних медіа“, то він десь буде серед акулячого начальства :). Після перших десяти хвилин семінару я зрозуміла, що за соціальними медіа буде майбутнє і треба якось собі шукати місце під Інтернет-сонцем :). Так що я теж змінила формат своєї скромної халабудки meri.kiev.ua на більш зручну хатинку-блог :). І тепер щодня виглядаю з вікна на оте саме Інтернет-сонце, соціальні медіа і web 2.0 разом взяті :). А ще мене порадував той факт, що у них на роботі, тобто на ХайВеї турбуються про чистоту і правильність українськомовного Інтернету. Респект їм за це :).

Максон Пуговський – це людина, що може самому звичайному юзеру розказати про блоги щось таке, що він сам стане блогером :). І я впевнена: хто сидів у бібліотеці КПІ (у тому залі, де не було проектора, а були тільки зацікавлені слухачі :)) рано чи пізно засвітять свій творчо-блогерський талант в Інтернеті :).

Стас Рудий, хоча якщо брати метафоричний ряд, то можна сказати Стас із Інтернет-закалкою. Або Стас “RSS-ы трепещите” і т.д. :). Видно, що людина дуже довго працює у цій сфері ІТ-технологій, бо про пейджранки, кластерні пошуки і хmlівські особливості паучків-пошуковичків знають лише вибрані… А те, як він за п’ять хвилин без зайвих епітетів розказав принцип роботи пошукових систем – це просто no comments як вражаюче.

Роман Рибальченко видно відразу, що він – свій хлопець в цьому ділі :). Тобто, в Інтернет ПО. Я знаю, що SEO – це красивіше звучить, ніж ПО. Але ПО – це виключно українською – пошукова оптимізація :). А ще видно, що у нього дуже близькі стосунки із Гуглом, Яндексом, Рамблером і ще півсотнею пошуковиків. Не знаю, як у нього на близькі стосунки із усіма ними вистачає часу :). І від себе хочу сказати: фраза про відкриття секретів у кулуарах – супер :)

Оксана Завойко підкорила своїм шармом. Проста така дівчина, україномовна, начитана і ерудована. Плюс, видно, що психологію проведення лекцій знає добре, але Інтернет – ще краще :). Особливо, коли заторкнути тему соціальних мереж… Усіляких там фейсбуків, однокласників, у контакті та в коннекті одночасно :). Тоді вона може та-а-аке розказати, що аж самому захочеться стати власником якоїсь соціальної мережі :). До речі, вона працює в соціальній мережі profeo.com.ua – так що українські професіонали усіх сфер – єднаймося :)

На цьому все. Ліміт букв для “Вся правда Проінет” вичерпано.
Пятница-развратница” замучила думками про вихідні. Так що я пішла на вихідні :).

Від Марина Кузьменко

Привіт, мене звати Марина. Я час від часу віршую і пишу сюди.

3 коментарі “вся правда Проінет”

Дякую за позитивний відгук ) Думаю що восени будемо робити щось схоже, але масштабнше. Якщо маєш ідеї з цього приводу – пиши на мейл.

дякую за позитивний відгук :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.