
Ну, дорогі мої, не лініться! Приготуйте на Різдво кутю :)
Що треба для приготування куті (орієнтовний перелік інгрідієнтів):
100 г крупа перлова
500 г вода звичайна
3 г сіль солона
150 г горіхи різносортові
150 г родзинки, цукати тощо
100 г мак
50 г мед… хоча ні, 100 грамів… але із 150 г меду буде солодше :)
Додатково окремі любителі та професіонали, готуючи кутю, додають: ванілін, корицю і так далі, тощо та інше :)

Так виглядає 100 грамів :). Сто грамів перлової крупи :).

Води треба у пять разів більше. У моєму випадку було явно більше :).

Додавши вказані кутьові інгрідієнти отримається щось приблизно таке…

… отримане “приблизно таке” логічно буде готувати далі давно відомим каструльним способом :). Варити півгодини, а то й більше.

І як же готувати солодку страву та без солі :)? Ось вони, законні 3 грами :)!

Якщо Вам раптово стало нудно на кухні, пропоную зайняти себе і дрібнити горіхи :). І навіть якщо Вам зовсім не нудно… нікуди не подінетеся – треба :). Дрібніть горіхи!

… і смакуйте цукати :). Ой, вибачте, описка! Треба лише насипати цукати і родзинки у тарілочку :)

Плюс мак :)

Якщо Ви її не впізнали, я Вам допоможу :). Так, це вона :)! Так виглядає перлова каша.

Якщо Ви добросовісно дрібнили горіхи, то Ваша страва на даному етапі повинна мати такий вигляд. Або ще кращий :)

Знайдіть 10 відмінностей у порівнянні з попередньою фотографією :)

Щоб не займати Вашого часу, мед і мак додаються в одній фотографії :)

І от вона – різдвяна кутя :). Солодка і весела :)!

Оскільки Ви мені допомагали у її приготуванні – ось Вам ложка моєї куті :). З Різдвом Христовим:)!