Категорії
щоденник

мамин борщ / Michelin stars in Ukraine

Як тебе не любити, борщ український :)
Michelin уже озадачений. Зірки для нашого українського борщу скоро будуть :) / Michelin has been already challenged. The stars for our Ukrainian borsch will be soon :)

Нещодавно дізналася, що в Україні немає жодного закладу з трьома мішленівськими зірками. Якщо пояснити простими словами то це значить, що усі ресторанні понтові заклади типу “Липский Особняк” в Києві або “Ресторація на Валовій” у Львові трохи не дотягують до світових стандартів якості, асортименту та ексклюзивності.

І тут я подумала що це несправедливо!
Адже я знаю одне місце в Україні, де є все те, що потрібно для Michelin Guide.

+ In English 

Правда, якось аж незручно давати рекламу цьому місцю, адже натовпи бажаючих захочуть його відвідати :). Проте, втриматися не можу, скажу. Так-от, це місце називається… моя рідна кухня :).

Там є подих історії (ложки і виделки, виготовлені в СРСР), а також віяння сучасності (усілякі міксери-фіксери-блендери).
Це місце наповнене ексклюзивним дизайном (який притаманний усім кухням хрущовського періоду), а місцерозашування закладу порадує душу любителів прогулятися пішки добрих 15 хвилин від найближчої автобусної зупинки (так-так, у Michelin люблять, щоб мічені їх зірками заклади не були розташовані при виході з метро або інших транспортних вузлів).
Проте найголовніше – це звісно ж, меню.
Найголовніше – це мамин борщ :). Мало хто заперечить, що це – воістину унікальна страва.
Не знаю чому найкращими кулінарами світу є чоловіки; вони, звісно, можуть приготувати щось середземноморське під італійським соусом, але мамин борщ – ніколи :).
Тож хіба можуть зрівнятися усі устриці, омари і кальмари разом взяті з цим українським делікатесом?
А якщо ще й пампушки з часником! Про сало взагалі мовчу :)… Тож хай собі усі трюфелі та шампіньони відпочивають на білосніжних скатертинах, а от компанії Michelin точно доведеться вводити новий вид оцінювання.
Думаю, що чотири мішленівські зірки буде якраз достатньо :).
Адже заклад такого рівня в Україні я уже знаю :)

In English
Recently I have found out that in Ukraine there is no restaurant with three Michelin stars. To simplify this means that all show-off restaurants like “Lypsky Mansion” in Kiev or “Restoracia in Valova” in Lviv slightly fall short of international standards of quality, assortment and exclusivity.

And I just thought that this is not fair since I know one place in Ukraine, which meets all the requirements of the Michelin Guide.

However, it is quite uncomfortable to advertise this place because the it will be overcrowded :), but I just can not resist, I am ready say. So this place is called… my native kitchen :).

There is a breath of history (spoons and forks, made in the USSR) and there are trends of today (all kinds of mixers-blenders-other-devices).
This place is exclusively designed (which is inherent feature in all kitchens of Khrushchev period), and its location will be respected by walkers since you need to walk down at least 15 minutes from the nearest bus stop (yes, the Michelin grants its stars to institutions located far from the exit underground station or other busy transport links).
However, most important peculiarity is the menu especially my mother’s borsch :) (M.K.: Borsch is an Ukrainian national dish, a kind of a soup with beetroot, cabbage, onion, carrot, beans, potato and meat).  None would deny that this is a truly unique dish.
I do not know why the best chefs in the world are men, and they certainly can cook something Mediterranean in tasty Italian sauce, but delicious borch – never :).
So is it possible to compare all the oysters, lobsters and squids taken together with just one Ukrainian delicacy?
Moreover, when we add pampushki with garlic! I even do not mention salo :)…
So let the Truffles resting on the white tablecloth, but Michelin should exactly introduce a new kind of assessment.
I think that four Michelin stars will be just enough :).
At least, one good place of this level in Ukraine I know :)

Від Марина Кузьменко

Привіт, мене звати Марина. Я час від часу віршую і пишу сюди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.