Категорії
вірші про життя вірші про жінок мої вірші

У ній щось є

Вірш “У ній щось є” – це не строфи про якусь конкретну леді. Це моя жіноча правда, яку я зустрічаю на вулицях. Ця жіноча правда живе поміж моїх подруг і з нею я часто зіштовхуюся після спілкування з надихаючою представницею прекрасної статі.

Хтось побачив її у метро.
Інший – стояв із нею в одній черзі. А тоді ще вона переходила перехрестя, заходила у якісь магазини, де її також бачили. Цей вірш – коротка ода Особливій – тій, яка запам’яталася натхненням у погляді та посмішкою на устах…

У ній щось є…
Напевне, то душа
Трохи збентежена від правди і реалій
Вона кудись,
Як завжди поспіша,
Іде у переходи і у далі.

У ній щось є…
В її ясних очах
Поети б написали слово “щирість”.
В ній паросток надії не зачах,
Не дивлячись на будні трохи сірі.

У ній щось є…
Незрима таїна.
Що в пам’ять урізається гранітом.
Як присмак від солодкого вина,
Коли набридла гіркість цього світу.

І це її відразу видає.
З-поміж облич і поглядів квапливих.
Спинившись, розумієш: в ній щось є…
Таке по-справжньому просте і особливе.

Російськомовна версія вірша “У ній щось є”

Була у мене подруга, яку звали Айгерім. Вона дуже хотіла почитати і відчути оцей мій вірш. Але була одна лінгвістична проблема – Айгерім була з Казахстану. Ми з нею спілкувалися російською та англійською (щоб вдосконалити наш інгліш :))

І от в один чудовий день я подумала, що варто зробити офіційний переклад вірша російською мовою.

Тож тепер у мене є також російськомовний офіційний переклад цього вірша – “В ней что-то есть“.

До англійської поки що не виросла, тому є над чим працювати :).

Pasha Mentions – Особлива

Про нашу співпрацю з Пашею я писати довго не хочу, бо все детально та інсайтно розповіла ось тут. Однак як же я можу не зазначити, що оцей мій вірш (а саме – його україномовна версія) надихнув Пашу на створення пісні “Особлива”. Це мені як бальзам на душу і я цьому факту, звісно що, рада :)

Ось дивіться як цікаво все в нього вийшло:

Я продаю свої НФТ вірші. Час від часу я читаю свої вірші на Ютуб каналі. А ще інстаграмлю їх, коли на те є відповідний настрій. Додатково я шлю регулярні телеграми про життя. Бачили? Якщо ще ні, то ніколи не пізно почати це діло

А ще цей вірш увійде у мою збірку “Хризантемне Щастя“. Якщо ви хочете почитати цю збірку віршів, тоді треба всього-навсього залишити і-мейл, перейшовши за ось цим посиланням.

Від Марина Кузьменко

Привіт, мене звати Марина. Я час від часу віршую і пишу сюди.

50 коментарів “У ній щось є”

Дуже гарний вірш. В сучасному житті рідкість, що люди складають такі вірші!

Дуже гарно….я в захваті

Класно! Дуже просто, але одночасно є якась глибинна і непідробна чуттєвість

класний вірш…..напиши мені…….поспілкуємося….

Дуже дякую Вам, Олексію за коментар і таку оцінку мого вірша… Я старалася :)

Мері, дякую тобі щиро, за такі чуттєві вірші… Може це звучить сентиментально, але вони до глибини моєї душі доторкнулися. Безмежно рада, що якимось чином, вже і сама не пам`ятаю як, вийшла на твій сайт. Просто вирій емоцій. Деякі вірші читала і відчувала, як вони близькі до мене. Але мій улюблений вірш, за цю годину знайомства з твоєю творчістю, став “Какое счастье”, особливо його декламація :) Так посправжньому :)так емоційно, так зворушливо… Я його вивчу і розкажу своєму коханому :) Звісно, не порушуючи твоїх авторських прав :) Адже сама вчусь на захисті інтелектуальної власності :)
Мері :) Натхнення тобі! :) Бо, як тобі вже писали, у нашому брутальному житті такі вірші необхідні :)
Дякую! :)

Дякую і Вам, шановна пані Катя Котіна :)
От щойно буквально деякі сумні моменти мого життя спричинили не зовсім радісні емоції, проте, коли я прочитала Ваш коментар… аж далі жити і творити захотілося :). Дякую за підтримку, Катя! :)

Привіт, Мері:) А підкажи, будь ласка, чи можна якось отримувати від тебе повідомлення щодо опублікування на сайті твоїх нових віршів? Може я просто не знайшла де дивитися поновлення :( а так хочеться не прогавити щось новеньке:)

Пані Катя! Ви мене порадували :). І озадачили одночасно…
Я шукала довго і наполегливо, але такого повідомлювача про новини не знайшла для свого сайту :(
Може це погано. Але може це навпаки добре – частіше заходитимете :)
Тому я не припиняю пошуків.

PS: Може хтось знає як прикрутити subcribe до word-press platform? То підкажіть. Я Вам дуже дякуватиму за допомогу :)!

У мене хлопець пише сайти, я в нього запитаю, може він зможе чимось допомогти :)

Дякую :)
Я теж не втрачаю надію на те, що такий плагін буде.

Мері, мене вразили вaші вірші, мені дуже сподобалося. Ви змогли виразити те ,чим давно дихає моя душа. Я дуже хотіла поспілкуватися з вами в реалі. Ви дійсно надзвичайна, ви зуміли зробити те, чого я мабуть не зможу :(((

Шановна Катя! Я Вам вдячна! При чому настільки щиро, що посмішка зараз не сходить з моїх вуст :). Просто от приїхала я з роботи. Прийшла з грудневого дощу. Голодна, холодна, але не нещасна, а щаслива :).
Звісно, десять хвилин назад я думала по-іншому :). Проте завдяки Вашим словам мені стало дуже тепло на душі.
Саме такі слова, як оце Ви мені написали, змушують триматися і не здаватися!
Тепер щодо Вашої творчості. Без Вас нею ніхто займатися не буде. Ви думаєте мені хтось прийшов і сказав, що у мене буде сайт і я там буду віршики писати :)?
Може так і було, але не в моїй біографії точно :). Тільки всесвітньо відомий методом проб і помилок допомагає у цьому ділі. Тому я скажу відомою фразою: варто тільки дуже захотіти і все у Вас вдасться :)

Так це ж Франка вірш!!!!!! Народ почитайте українську літературу!!!!!!!!!

Пані Світлано, якщо Ваша ласка – скажіть що то за вірш Івана Франка. Я Вам буду дуже вдячна… Хочеться почитати :)

Дякую Вам, Ana De LoskoR! Ви стовідсотково праві. І я рада, що Ви відчули, що цей вірш написаний для того, щоб кожна людина зрозуміла, що вона є особливою :)

Дуже гарний вірш. зачепив дивні струни моєй душі…..дуже гано…

дякую Вам, пані Маріє :).
Коли я його писала, я навіть і гадки не мала жодної, що цей вірш знайде свій відгук у стількох серцях :)))

Марина Ви Дійсно дуже гарно пишете вірші, це ваш дар, і тому пишіть, і незабаром у вас буде дуже багато прихильників

Шановний Саша :)!
Дякую Вам за таку високу оцінку моєї творчості… Знаєте, особливо приємно, що представник сильної статі написав такі-от відкриті слова :). Тож, поки Моя Муза до мене буде прилітати, я з радістю писатиму віршовані рядки і намагатимуся зробити наш світ хоч на один промінчик яснішим і кращим :)

Добрий вечір meri:) , на носі 8 березня, я та мабуть багато інших людей чекають від Вас шедевр для 8-го березня……..

Шановний Саша :)! Після Ваших слів я просто змушена щось думати з приводу 8 Березня :). І перші рядки цих думок у мене зявилися ще декілька днів тому.
Але… я ж не можу усі мої весняні таємниці відкрити прямо тут і зараз :).
Та і шедеври уже всі були розібрані, тому довелося забирати у Музи те, що залишилося :)))

Тому зараз обмежуся всім відомою фразою – далі буде :)… тому заходьте завтра (і післязавтра теж, і через тиждень також :))))

Дуже дякую вам,Meri, за такий проникливий вірш)він мій улюблений=)
Шукала реферат і випадково натрапила на ваш сайт,відтоді регулярно на нього заходжу.Не припиняйте писати,адже ваші вірші близькі кожному))
До речі,проза теж чудова=)

Я Вам теж дякую, Ксюша :).
За те, що шукаючи одного ясного дня реферат, Ви піддалися своїй цікавості та зайшли на мій сайт :). А ще більше за те, що сьогоднішнього березневого дня Ви не полінувалися і поділилися своїми емоціями зі мною :)))).
Дякую… схоже, що відчуття вдячності одна до одної у нас з Вами взаємне :)

Мариночка, не один раз уже висловлювала тобі своє захоплення віршом “У ній щось є”, і, перечитавши його знову, ще раз усвідомила, що він один із найулюбленіших!)
Погоджуюся з Ana De LoskoR, про те, що цей вірш про кожного із нас.
На моє велике переконання, кожен читач повірив, що і вньому є щось особливе…

Дякую, моя сонячна Іринко :)…
Я тобі уже казала, що ти є однією із тих, хто по-справжньому втілює в життя цей вірш. Адже ти дійсно дуже особлива. Не забувай якомога частіше про це собі нагадувати :)))).

Повідомлення для того, щоб побачити напис Simon Says чуть вище :))

сподіваюся, що Ваше бажання задоволено, пане Simon, і Ви у кольорі та з розстановкою акцентів і тегів побачили свій омріяний напис що Simon щось там мені Says :)))))

Вірш просто шикарний, як і всі інші Твої вірші…Скажу чесно, зачепили рядки…
До речі, саме з цим віршем я зайняла 2 місце у районному конкурсі віршів…Коли читала його, посмішка з уст не сходила, а на очах появились сльози…та і не тільки в мене, а і у журі!)))
Дякую Тобі, Мариночко, за Твій талант…

Ого, які факти відкриваються :). З моїми віршами навіть на конкурси ходять!!! Клас :). Мені дуже приємно, дякую Тобі, Іринко Дівчинко-перлинко, весняна росинко, літнє тепле сонечко :))). І я рада, що мій вірш допоміг Тобі отримати друге місце у цьому конкурсі. Це чудово, що мої слова стають інструментом для того, щоб відкрити талант іншої Людини :)!

готую подарунок для сестрички на різдво, і так як я фотограф, то готую їй фотокнигу з її фотографіями, і довго думала як її назвати… а потім підкинули ідею замість назви використати вірш! Я почала шукати і натрапила на цей ваш твір! Якщо можна я його використаю?
Він прекрасний!

Дякую Вам, Оля, за Ваше повідомлення! Я буду надзвичайно рада, якщо мій вірш допоможе Вам зробити приємний подарунок сестричці :). І хай навіть я не знаю особисто ні Вас, ні її, але мою душу тішитиме думка, що когось зігріли мої слова :)))

Дуже класний вірш!!У вас дуже чуттєва душа і звісно талант!Вірш легкий,і в той же час дуже глибокий і чесний.
Творчої Вам наснаги та натхнення!і звісно взаємної,щирої любові!

О, дякую Вам, Саша :). Такі слова… З одного боку ніби і прості, але з іншого – мені інших і не треба :). Я тепер буду регулярно заходити сюди і перечитувати Ваш коментар. Справді: дуже-дуже дякую :))). І я Вам зичу усього самого хорошого!

Доброго дня ще раз!!
Перечитувати краще ваші вірші!Дійсно вражають!Україна справді має талант!!

:)
О, я з Вами згодна, Україна справді дуже-дуже талановита :)!

Це надзвичайно, ви – геній.

О, дякую Вам, Іване за називання мене таким Великим Словом :). Мені не те що приємно, а надзвичайно приємно :)! Водночас, я хочу сказати, що усі люди – генії… тобто Ви теж – геній, тож я Вам зичу розкритися повністю у сфері своєї геніальності (тільки Ви знаєте що це за сфера) і ще зичу, щоб одного сонячного ранку Вам теж хтось написав оці приємні слова про те, що Ви – Геній :)
Дякую, Іване :)

Мері, як Вам не соромно! Це чужий вірш, я знаю ЧИЙ! А Ви так безсоромно його присвоїли! Сором!! ГАНЬБА!

Шановний Давиде! Не люблю казати людям, що вони помиляються, тож не буду цього говорити і Вам. Але буду Вам надзвичайно вдячна, якщо ви вкажете реквізити особи, яка, на Вашу думку, є автором цього вірша.
Я уже неодноразово мала справу з людьми, які присвоюють мої вірші, тож з радістю владнаю ще й цей випадок :).

А я просто скажу, що мені цього вірша прочитали одного чарівного літнього ранку. *Смак* гір, чарівна посмішка декламатора й надзвичайно проникливі слова.. Пам’ятаю, як затремтіла душа.. Щаслива, що знайшла рядки у Неті. Велике Вам спасибі!

Вау, я вражена :). Точніше, просто неочікувано обрадувана :))).
Мені надзвичайно приємно від самої думки, що цей вірш допоміг Вам, Tanya, відчути себе щасливою :).
Удачі Вам!

Meri, ya prosto v zaxopleni vid vashyx virshiv, xotilosya by maty vashu knyzhechku, vy she nad tym ne dumaly? Ya by ii nosyla v sumochci i chytala v metro,perechytuvala…, narazi ya til’ky rozdrukuvala deyaki vashi virshi, i xochu ix vyvchyty na pamìyat’, shob komus’ pochytaty pry nagodi,xotilosya b z vamy pospilkuvatys’ u real’nomu zhytti. Misto , v yakomu ya zhyvu, povernulo bazhannya pysaty i tvoryty M.V.Gogolyu v chasy jogo tvorchoi kryzy. Ya vas zaproshuyu v gosti,dlya novyx vrazhen’, dlya novyx pochuttiv.

Ви саме та людина, чиї вірші хочеться перечитувати знов і знов. Вони сповнені такої щирості, від якої на серці стає дуже тепло. Дякую Вам за Вашу простоту й відвертість! Натхнення Вам!
З любов’ю, Тіна.

Tina, спасибі за теплі слова. Прочитала їх і аж холод зимового вечора відступив. Хочеться писати заради того, щоб іншим людям ставало трішки легше і світліше :)

Шановна Helena, дякую Вам! Я думаю над книжечкою, однак це треба не думати, а один раз вирішити і зробити :). Сподіваюся, що це станеться зі мною уже скоро і я все-таки реалізую цей план :)

В ней что-то есть, наверное, душа
Уставшая, немного, от реалий
И, как обычно, ускоряя шаг
Идет она по переходам, прямо в дали
В ней что-то есть
В ее ясных очах
Поэты искренность увидели б, наверно
И в ней росток надежды не зачах
Посреди будней, серых,
И обыкновенных
В ней что=то есть
Незрима и таинственна она
И в память лик врезается гранитом
Как привкус сладкого, искристого вина
После привычной горечи
В Душе разлитой
И мыслей беспорядочных не счесть
средь обезличеной толпы изгоев
ты понимаешь, да, в ней что-то есть
такое же простое
и родное

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.