Категорії
щоденник

люксембургерлі

Ви думаєте, що я знову понавигадувала нових слів :)? А от і ні, помиляєтеся!
Адже слово “люксембургерлі” – це дуже смачний, давно існуючий термін.
Він настільки чудовий, особливо при вживанні з чаєм або кавою, що просто не можна втриматися і хочеться взяти собі добавки :).

А взагалі-то, скажу чесно: я про них і не думала писати.
Але так хотілося у Зелену Неділю чогось зелененького на сайт розмістити.
Думала про жабок. Тоді про смарагди. Про зелений борщ :).
Уже навіть щодо зелених конопляних листків ідеї пробігали :).

Проте, поки відбувалося усе вище описане, я побачила це фото і питання вирішилося само собою – і зелено, і смачно :)
Так що по-дружньому раджу Вам спробувати люксембургерлі (luxemburgers, інша назва – macaroons) і тоді Ви розлюбите торт “Наполеон”, “Медовик” і навіть заварні тістечка :)!

Отак-от на моєму сайті зелено в Зелену Неділю :). На фото (зліва направо): luxemberies. Фотограф farhad_daud

А ще хочу додати: фото явно від-фотошоплене, адже в житті люксики мають переважно ніжні кольори: ледь рожеві, світло-зелені, кавові і трохи фіолетові etc…
Проте особисто я пробачаю цю маленьку неправду.
Адже правдивість зеленої трави і смакоти люксембургерлів все рівно перемагає :).

Від Марина Кузьменко

Привіт, мене звати Марина. Я час від часу віршую і пишу сюди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.